Home » Doel
Doel:
Met het geven van onze gastlessen hopen we zaadjes te planten voor de toekomst. Het liefst zoals de zaadjes van een paardenbloem. Stel; we hebben 1 paardenbloem en we planten alle 50 zaadjes van deze ene bloem, verspreid over het land. Elke bloem geeft opnieuw 50 zaadjes die zich zullen gaan verspreiden. Dan hebben we al heel erg snel, verspreid over het hele land, duizenden paardenbloemen. En stel deze zaadjes zijn studenten, die in de toekomst als therapeut of begeleider gaan werken, hoe snel heb je dan mensen geprikkeld voor het onderwerp? En hoeveel van deze zaadjes zullen dan uitgroeien tot professionals op het gebied van vroegkinderlijk chronische traumatisering?
En hoeveel cliënten meer zullen er dan passende hulp kunnen krijgen?
We blijven streven, we blijven hopen. Elke gastles, workshop of voorlichting planten we een zaadje.
Constatering:
Vanuit onze werkervaring bij een patiëntenorganisatie voor mensen met een dissociatieve stoornis, is ons opgevallen dat de kennis over DIS onder hulpverleners zeer minimaal is. Hier liggen verschillende oorzaken aan ten grondslag. De belangrijkste reden, vinden wij, is dat er niet of nauwelijks aandacht wordt besteed aan de stoornis, tijdens opleidingen.
Visie:
Over 10 jaar is DIS onder het grootste deel van de zorgverleners bekend.
DIS wordt sneller herkend en gediagnostiseerd. Het aantal gespecialiseerde behandelaren en behandelplekken is uitgebreid, zodat passende hulp geboden kan worden.
Missie:
Kennis verbreden bij professionals in de gezondheidszorg.
Strategie:
– Colleges aanbieden bij opleidingen gericht op (geestelijke) gezondheidszorg en welzijn
– Voorlichting geven aan behandel- en begeleidingsteams
– Voorlichting geven aan andere zorgverleners
Doelen:
– Met het aanbieden van colleges bij opleidingen, zorgen we voor meer kennis bij toekomstige zorgverleners waardoor DIS sneller wordt herkend en gemakkelijker passende hulp geboden wordt.
– Met het geven van voorlichtingen aan behandel- en begeleidingsteams, zorgen we voor meer kennis van DIS, waardoor accurate zorg geboden wordt.
– Met het geven van voorlichtingen aan andere zorgverleners, zoals huisartsen, specialisten in het ziekenhuis e.d. zorgen we voor meer kennis van DIS, meer begrip van de problematiek en daarmee een passende begeleiding van de patiënt tijdens het verlenen van zorg.